Linda Bouritius Photography wint Dutch Wedding Award | Trouwfotografie | Persoonlijk

In de gloednieuwe evenementenlocatie ‘Midden Nederland Hallen’ was het dinsdagavond dan eindelijk zover: de uitreiking van de Dutch Wedding Awards. Sinds mijn nominatie half december, de dag waar naar werd uitgereikt: Valentijnsdag!

Daar zaten we dan aan een prachtige tafel vooraan bij het podium, ik netjes in mijn jurk, haren waren prachtig gedaan door Saloua van Visazine en Joost – mijn eigen Valentijn – prachtig in pak naast me. We deelden onze tafel met maar liefst vier BABSen en een beter gezelschap hadden we ons niet kunnen wensen. Naar mate de avond vorderde begon ik stiekem toch wat kriebels te krijgen. Heel eerlijk rekende ik niet op de award. Ik was niet 100% tevreden na mijn pitch en mijn concurrentie was sterk.
Toen dan eindelijk de categorie ‘Aanstormend Talent’ aan de beurt was en mijn naam werd genoemd heerste dan ook een seconde de verbazing. Terwijl ik Joost naast me zag springen wist ik dat het toch echt zo was en voelde ik vooral een enorme trots.

“Linda Bouritius Photography wint Dutch Wedding Award Aanstormend Talent”

Want wat ben ik ongelooflijk trots op deze award!
De afgelopen twee jaar heb ik heel hard gewerkt om Linda Bouritius Photography op de kaart te zetten. Ik wil met mijn foto’s unieke verhalen vertellen en dit op een creatieve en liefdevolle manier in beeld brengen.
Toen ik net begonnen was kreeg ik vaak de wat sceptische opmerking “maar iedereen kan tegenwoordig toch fotograaf worden?”
Een hele terechte vraag. Want voelen we ons met onze smartphone in de hand niet stiekem allemaal fotograaf?

Een vraag die me vaak ook onzeker maakte. Want wie was ik wel niet? Wat maakte mijn werk dan zo speciaal? Het meeste harde werken van de afgelopen twee jaar heeft gezeten in het stil krijgen van dat stemmetje. Geloven in mijn werk. Geloven in wie ik ben, mijn visie en mijn fotografie. Dat is niet altijd makkelijk en dat stemmetje zal nooit helemaal weg gaan, en dat hoeft ook niet. Het houd me ook scherp, zorgt dat ik me blijf ontwikkelen en mezelf creatief blijf uitdagen.

Het winnen van deze award is in ieder geval weer een grote stap voorwaarts in het vertrouwen. Mijn werk wordt gezien en zelfs erkend door de branche. Iets waar ik alleen maar heel erg trots op kan zijn. De woorden van de jury hadden ook niet beter kunnen bewoorden waar ik me de afgelopen jaren zo hard voor heb gemaakt.

“Bruidsfoto’s met vakmanschap gemaakt en met persoonlijkheid neergezet. Erg knap om te zien dat ze in zo’n verzadigde markt door pure klasse haar plaats kan veroveren. Van de pitch is genoten. Echte mensen en situaties. Het succes is geen geluk, maar afgedwongen door goed te kijken en aan te voelen” – Juryrapport van de Dutch Wedding Awards.

Naast trots ben ik vooral ook dankbaar. Dankbaar dat ik na wat omzwervingen de mooiste baan van de wereld voor mezelf heb kunnen creëren. Want wat is trouwfotograaf zijn geweldig. Ik ontmoet de leukste mensen, liefste families, kom op de mooiste plekken – en er is altijd taart en champagne. En als kers op de taart mag ik dit allemaal in beeld brengen en mensen blij maken met een prachtig aandenken van hun mooiste dag.

Het zijn rare maanden nu, zo voor de start van het seizoen, maar eind maart gaat het feest weer beginnen en ik ben stiekem al aan het aftellen. De kennismakingen die ik tot nu toe heb gehad, de verhalen die ik tot nu toe al heb gehoord, de draaiboeken die me zijn gemaild beloven een hele hoop mooie momenten. Ik kan dan ook niet wachten om weer aan de slag te gaan.

Bedankt!

Een winnaarsblog is natuurlijk geen winnaarsblog zonder een paar persoonlijke bedankjes.
Ik wil dan ook bij deze nog even mijn lieve Joost bedanken, je weet wel die man zo voor me juichde en er persoonlijk voor heeft gezorgd dat ik zonder te vallen het podium op kwam (zie filmpje). Jij gelooft al langer in mij dan ikzelf. Bedankt voor de ruimte die je me geeft om te doen wat ik het allerliefste doe. Bedankt dat je accepteert dat dat inhoud dat ik niet langer met je mee kan naar Into the Woods en je zomers alleen ’s avonds in de tuin je biertje moet drinken omdat ik binnen een bruiloft aan het editen ben. Ik hou van je!

Daarnaast wil ik iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes, smsjes, appjes en andere rooksignalen die ik zowel voor de uitreiking als daarna heb mogen ontvangen. Jullie hebben geen idee wat dit met me doet en hoe blij en vereerd ik me voel.

En natuurlijk kan ik niet anders dan al mijn lieve bruidsparen bedanken! Hoe jullie me iedere keer weer verwelkomen en meenemen in jullie unieke verhaal, maakt dat ik de vrijheid krijg dit werk ten volle overgave te doen en iedere keer weer mezelf en jullie mag verrassen.

Een kleine impressie van de uitreiking en mijn reactie hieronder, met dank aan OVM Fotografie voor de foto’s:

Nog opzoek naar een trouwfotograaf?

Psst… Ben je nog opzoek naar een trouwfotograaf voor 2017 of misschien al voor 2018? Ik heb nog enkele plekken vrij voor 2017 en ook 2018 begint te lopen. Kijk gerust hier eens voor meer informatie of neem direct contact met me op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Menu