Hindoestaanse bruiloft Wiresh en Anisha | Secondshooter Totaalfotografie | Trouwfotografie

Mij maak je heel blij met kleur, muziek en andere culturen. Toen collega Ashvin Ghisyawan van Totaalfotografie een secondshooter zocht voor een Hindoestaanse bruiloft wist ik gelijk: dat wil ik doen! Niet alleen is Ashvin een hele leuke en inspirerende collega, het meemaken en fotograferen van een Hindoestaanse bruiloft stond al langer op mijn lijstje.

Met maar liefst drie fotografen gingen we op pad die dag. Ashvin en ik startte bij de bruidegom die dag. Wat een beleving. Er werd gedanst, gezongen en ondertussen werd de bruidegom gehuld in een prachtig pak en nam hij emotioneel afscheid van zijn moeder.

Traditionele kleding met prachtige details

Het was tijd om naar Anisha te gaan, die zich al aan het klaarmaken was in Zalencentrum Opera in Den Haag. Collega Vidjay was daar al gestart en bij aankomst gingen wij verder met de shoot met Anisha en legde hij de binnenkomst van de stoet met de bruidegom vast.

Bij het ontmoeten van Anisha was ik even stil. Wat een lieve en mooie vrouw. En haar kleding. Prachtig! De kleuren, de details: ik keek mijn ogen uit. Ik snapte bijna niet waarom wij nog in witte kanten jurken trouwen. Dit wil toch iedere vrouw!

Beneden was inmiddels de ceremonie gestart. Ik keek mijn ogen uit. Waar een normale Nederlandse ceremonie gemiddeld een halfuur in beslag neemt en van iedere gast onverdeelde aandacht vraagt, is een Hindoestaanse ceremonie heel anders.
Zo start de ceremonie met de bruid en zal de bruidegom er pas later bijkomen. Daarnaast duurt het geheel zo gauw een paar uur. Wat er ook voor zorgt dat de gasten tussendoor ook gewoon lekker rondlopen, een hapje eten van het heerlijke buffet en soms gewoon naast me komen staan en over mijn schouder een foto maken met de Iphone. Ondanks de drukte in de zaal lag de kern van de ceremonie echt bij het bruidspaar zelf en hun familie.

Feest en emoties

Na de ceremonie werd er omgekleed door de bruidegom en was het tijd voor feest! Geweldig! Een prachtige openingsdans door de familie maakte dat ik me even in een Bollywood film beland voelde. Heerlijk! Hier zit ritme in, beweging!  Een feestje om in te fotograferen. Aan het eind van het feest is het tijd voor de bruid om afscheid te nemen van haar familie. Een emotioneel einde van een prachtige dag.

Ik denk dat ik uiteindelijk rond 03.00 uur thuis was. Ik was kapot! Maar wat een dag en super ervaring. Het is keihard werken, maar dit smaakt naar meer. Ashvin super bedankt voor het vertrouwen en je weet: ik houd me van harte aanbevolen ook in 2017 een weer met je mee te gaan!

Mijn highlights van de Hindoestaanse trouwdag van Wiresh en Anisha:

Menu