Documentaire familiefotografie

DE ALLEDAAGSE MOMENTEN BIJZONDER MAKEN

Documentaire familiefotografie

De ‘gewone’ momenten speciaal maken: dat staat centraal in mijn lifestyle fotografie.
Geen geposeerde shoots, maar onderduiken in het alledaagse van een gezin of familie en dit vastleggen.

Mijn reportages hebben een journalistiek karakter. Dit houdt in dat ik echte momenten vastleg. Dit kunnen de alledaagse momenten zijn in een gezin of bijzondere gebeurtenissen in het leven als een verjaardag, zwangerschap, jubileum, de eerste weken na een geboorte of zomaar een heerlijke zomerse picknick met het gezin.

Day in the Life fotografie
Day in the Life fotografie is de vorm van familiefotografie waar ik een dag(deel) met jullie op stap en leg ik jullie als gezin vast. De doorslag om deze vorm van fotografie nu ook zelf aan te bieden was een sessie met mijn eigen dochter. Bekijk hier de beelden.

Werkwijze
Tijdens de reportage staan jullie uiteraard centraal. De onderlinge dynamiek, kleine blikken die grote woorden uitspreken: dat is het verhaal wat ik wil vertellen tijdens een lifestyle reportage. Niets poseren, maar met elkaar een bijzonder moment in jullie leven vastleggen: gewoon zoals het is, zoals jullie zijn. In het begin zal het wel even vreemd voelen dat ik er ben, maar ervaring leert dat dit na 15 minuten al vergeten is. Ik ga gewoon mee in jullie ritme en laat jullie je gang gaan. Het inplannen van speciale dingen is niet nodig. Juist de ‘normale’ momenten tijdens het aankleden, ontbijt, spelen of boodschappen doen zijn het meest eigen en daarom zo leuk om terug te zien. Het resultaat een uniek document waarin je jezelf en jullie gezin terug zult zien zoals jullie zijn. Het alledaagse vastgelegd om nog generaties van te genieten.

Mogelijkheden documentaire familiefotografie

Om een documentaire familie reportage echt een uniek document te laten zijn fotografeer ik deze vanaf 3 uur.
Deze sessie raad ik vooral aan gezinnen aan met een baby. Deze tijd is echt nodig om goed in beeld te krijgen wie jullie zijn en jullie ook de ruimte te geven te wennen aan mijn aanwezigheid- of sterker nog – te laten vergeten dat ik er ben. Zo kan ik jullie er voor kiezen mij ’s ochtends al bij het ontbijt te laten aanschuiven, maar ik kan ook starten na de lunch en blijven tot na het bed ritueel. Uiteraard is dit iets wat we samen afstemmen aan de hand van jullie planning.

Newborn fotografie
Een korte ‘Day in the Life’ sessie is uitermate geschikt tijdens de periode met je pasgeboren baby. Anders dan een geposeerde sessie hoeft een lifestyle reportage niet direct binnen de eerste 10 dagen geboekt te worden. Jullie kunnen dus rustig de tijd nemen jullie ritme met elkaar te vinden. Meestal plannen we de newborn reportage ergens tussen de 6-10 weken, maar hierin zijn jullie uiteraard helemaal vrij.

Kosten documentaire familiefotografie

Een Day in the Life reportage is een investering in jullie gezin waar nog generaties van zullen genieten. Een unieke manier om het verhaal van jullie als gezin te laten vastleggen. Voor mijn Day in the Life-shoots heb je de keuze uit de volgende drie pakketten:

Day in the Life – Large
 • Uniek familiedocument van een dag uit jullie gezinsleven
 • Hele dag fotografie op locatie (maximaal 10 uur)
 • USB met minimaal 250 van jullie mooiste foto’s
 • Foto’s professioneel bewerkt en aangeleverd in hoge resolutie
 • Pocket fotoalbum met jullie mooiste momenten
 • Binnen 14 dagen een online gallery met jullie foto’s om te delen met familie en vrienden

 €895,-

Day in the Life – Medium
 • Uniek familiedocument van een dagdeel uit jullie gezinsleven
 • Halve dag fotografie op locatie (maximaal 5 uur)
 • USB met minimaal 100 van jullie mooiste foto’s
 • Foto’s professioneel bewerkt en aangeleverd in hoge resolutie
 • Pocket fotoalbum met jullie mooiste momenten

€495,-

Day in the Life – Small
 • Uniek familiedocument van een bijzonder* moment uit jullie gezinsleven
 • Max. 3 uur fotografie
 • +/- 40 foto’s in hoge resolutie, een voor een nabewerkt
 • foto’s digitaal geleverd.

€395,-

Alle bovenstaande pakketten zijn inclusief BTW en 30km reiskosten enkele reis vanaf Amersfoort.
Bij afstanden boven de 30km vanaf Amersfoort wordt 0,50ct per/km gerekend.
Uiteraard is het mogelijk de pakketten uit te breiden met grotere of extra albums: vraag hiervoor naar de mogelijkheden. *Het pakket ‘small’ is een mini-versie van de reportage en bijvoorbeeld erg geschikt voor een newborn reportage, verjaardag of ander bijzonder moment.

Enthousiast over mijn documentaire familiefotografie en wil je graag meer informatie ontvangen over wat ik voor jullie kan betekenen? Laat hieronder direct je gegevens achter.

Contact

Interesse in mijn familiereportages en benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?
Vul hiernaast het contact formulier in.

Menu